KARPALOPAVLOVA
3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1 tl maissitärkkelystä
1 1/2 dl tomusokeria
nokare voita leivinpaperin voiteluun
täyte:
1 dl kuohukermaa
1/2 dl ranskankermaa
1 dl valmista kinuskikastiketta
3 dl jäisiä karpaloita
tomusokeria
1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja voitele voilla. Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen
2. Sekoita maissitärkkelys ja sokeri
3. Erottele valkuaiset teräskulhoon. Lisää suola ja vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri - tärkkelysseos pienissä erissä siivilän läpi koko ajan sekoittaen. Marenki on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ja marenki pysyy kulhossa
4. Lusikoi marenki leivinpaperille ympyrän muotoon. Nostele reunoille marenkihuippuja. Paista 110 asteessa 2 tuntia. Älä avaa uuninluukkua välillä. Laita lämpö pois ja avaa uuninluukku, anna marengin kuivua vielä tunti. Nosta marenkilevy pöydälle ja anna jäähtyä
5. Marengin paistuessa kierittele jäiset karpalot tomusokerissa ja nosta takaisin pakastimeen
6. Vaahdota kerma, sekoita ranskankerma ja 1/2 dl kinuskikastiketta mukaan
7. Kokoa pavlova tarjolle. Levitä marenkilevylle kermaseosta, tee jäljelle jääneellä kinuskilla raitoja, lisää jäiset karpalot ja tee lopulla kinuskilla raitoja pinnalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti