lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulukuinen salaatti II

Perjantaina koitti kauan odotettu loma, lapsilla ja minulla pari viikkoa ja yrittäjälläkin  reilu viikko. Koska perinteisesti pääsemme valmiiseen joulupöytään ei suurempia jouluvalmisteluita tarvitse tehdä. Ei minulla aikaa ja energiaa olisi ollutkaan. Onneksi neiti askarteli joulukortit yrittäjän avustuksella. Neiti myös yllätti minut torstaina kotiutuessani töistä ihanalla piparintuoksulla. Vaikkei kummempaa valmisteltavaa ollutkaan, perjantai mentiin helpolla ja maukkaalla salaatilla.  Salaatin voi toteuttaa myös jouluisen kalkkunan , tai miksei kinkunkin, lopuista. Mittasuhteita voi katsoa kuvasta, nyt käytimme kolmen hengen salaattiin  2/3 grillatusta broilerista ( rintalihat päätyivät yöllä kotiutuneen teinin leipiin), 100g vuohenjuustoa, 1 granaattiomenan ja rasian valmista salaattisekoitusta.


JOULUINEN BROILERI-VUOHENJUUSTOSALAATTI

valmis salaattisekoitus
(vuonankaali, rucola, punasalaatti)
grillattua broileria
pehmeää vuohenjuustoa
granaattiomena
oliiviöljyä
*
majoneesia
mangososetta
( esim vauvanruokapurkista)

1. Sekoita tilavuusmitoissa samanverran majoneesia ja  mangososetta, nosta jääkaappiin maustumaan
2. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja levitä tarjoiluastiaan. Revi broileri irti luista ja levitä salaatin päälle.  Levitä vuohenjuustoa salaatille. Leikkaa granaattiomena halki ja naputtele puolikasta lihanuijalla salaatin päällä, jotta siemenet irtoavat. Lirauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Tarjoile mango-majoneesin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti