JUUSTOINEN POROPATA
800g poron lapaa ja etuselkää
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
ja vettä liottamiseen
voita, rypsiöljyä
lihalientä
suolaa, mustapippuria myllystä
paketti koskenlaskijajuustoa (musta)
1 dl pakastekarpaloita
1. Laita suppilovahverot kylmään veteen
2. Kuori ja viipaloi sipulit
3. Kuutioi poro reiluiksi paloiksi. Paista paloihin väri pintaan voin ja rypsiöljyn seoksessa ja nosta pataan
4. Kuullota myös sipulit ja lisää pataan
5. Hienonna suppilovahverot ja paista nopeasti pannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa ja nosta pataan. Kaada mukaan myös desilitra sienten liotusvettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, ja sekoita. Kaada päälle lihalientä, kunnes lihat juuri ja juuri peittyvät. Laita 200-asteiseen uuniin. Anna nesteen kiehahtaa ja alenna lämpö 150-asteeseen 30 minuutin jälkeen. Jos haluat ruuan kypsyvän hitaasti, vaikka ulkoilun ajan, alenna lämpö 100-120 asteeseen. Ruuan voi esivalmistella tähän asti jo päivää aiemmin
6. Anna ruuan hautua 2-4 tuntia (riippuen uunin lämpötilasta ja käyttämästäsi lihasta). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa (huom juustostakin tulee suolaa) Nosta pata uunista ja lisää koskenlaskijajuusto. Anna juuston sulaa ja lisää karpalot ja nosta pata vielä viideksi minuutiksi uuniin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti