TALVINEN JUURESSALAATTI
2 porkkanaa
2 pientä punajuurta
pala lanttua
pieni palsternakka
marinadi:
1/4 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria myllystä
oksa rosmariinia
pieni punasipuli
1 valkosipuli
1 dl linssejä
1 dl bulguria
4 dl kasvislientä
lehtipersiljaa
1/2 dl kuivattuja karpaloita
kastike:
1/2 sitruuna
1/4 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria myllystä
2. Sekoita marinadin aineet ja lisää juurekset. Anna maustua ainakin 30 minuuttia
3. Poista punasipulista kuori ja viipaloi se. Leikkaa kokonainen valkosipuli kahtia
4. Laita uunipellille leivinpaperi (säästyt tiskiltä) ja levitä juurekset pellille. Lisää puolitetut valkosipulit pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, lisää punasipulit ja paista vielä 15 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä
5. Juuresten kypsyessä valmistele muut osat. Keitä linssejä ja bulguria kasvisliemessä 10 minuuttia (tai paketin ohjeen mukaan, näiden keittoaika oli sama ja keitin ne samassa kattilassa).
6. Raasta sitruunankuori ja purista mehu, yhdistä rypsiöljyn ja hunajan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita
7. Levitä linssi-bulgurseos tarjoiluvadille, lisää juurekset , ja kaada kastike päälle ja sekoita. Nosta valkosipulinpuolikkaat vadille, josta pehmeän valkosipulin voi puristaa salaattinsa sekaan. Viimeistele lehtipersiljalla ja kuivatuilla karpaloilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti