sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vaihteeksi pannulla

Jauhelihapihvit ovat nopea ja helppo tämä ruokkia nälkäinen perhe. Tavallisesti jauhelihana on vähärasvaista nautaa. Paljon maukkaampi vaihtoehto on lammas tai karitsan jauheliha. Tuoreena sitä on harvoin tavallisista marketeista saatavilla. Onneksi pakasteena saatavuus on hyvä jopa pienemmissä kaupoissa. 
Yrttiruukkumme jäivät  reilu viikko sitten mökille ja sain ne nyt vasta takaisin. Tuli oikein ikävä! Yrteistäni hullaantuneena käytinkin sitten aterian kaikkiin osiin yrttejä: lammasjauhelihapihveihin timjamia, persikkasalsaan korianteria ja porkkanoihin rakuunaa.


LAMMASJAUHELIHAPIHVIT

3 rasiaa  à 240g lampaanjauhelihaa (pakaste)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl korppujauhoja
3 rkl soijakastiketta
1/2 dl vettä
mustapippuria
1 kananmuna
3 rkl tuoretta timjamia

1. Ota jauheliha sulamaan
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla rypsiöljyssä
3. Laita kulhoon korppujauhot ja soija, kaada päälle vesi, sekoita ja anna korppujauhojen turvota. Lisää sulanut jauheliha, kuullotetut sipulit, hienonnettu timjami,  pari kierrosta mustapippuria myllystä ja kananmuna. Sekoita taikinaksi ja muotoile pihveiksi kahdeksaksi pihviksi
4. Paista pihvit pannulla molemmin puolin 

PERSIKKASALSA

2 isoa kypsää persikkaa
 1 pieni punainen chili
1 rkl tuoretta korianteria
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa

1. Halkaisen persikat ja poista kivi. Leikkaa pieniksi kuutioiksi
2. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna pieneksi. Hienonna korianteri
3. Sekoita persikkakuutiot, chili ja korianteri. Purista sekaa tilkka sitruunanmehua ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla. Anna tekeytyä puolisen tuntia
4. Tarjoile salsa lammasjauhelihapihvien tai minkä tahansa grillatun lihan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti