perjantai 6. elokuuta 2010

Kullan keltaista

Kesän helteet eivät ole sienestäjää suosineet. Ainoat luonnosta löytämäni kanttarellit, vanhempieni mökin pihalla, olivat kuivuneet aivan kääpiöiksi. Onneksi toreilla on myynnissä Virosta tuotuja kanttarelleja. Hinta tosin vaihtelee kovasti. Kalleimmat näkemäni (8€/l) olivat myynnissä Helsingin päärautatieasemalla ja samana päivänä Malmin Prisman edessä hinta oli 4€.


KANTTARELLIPASTA

spagettia
*
1 l kanttarelleja
reilu nippu rucolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
kermaa
suolaa, mustapippuria
*
parmesaania

1. Keitä pasta ohjeen mukaan
2. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista kanttarellit, pienemmät voi käyttää kokonaisina, isommat voi viipaloita pienemmäksi
3. Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia, lisää kanttarellit, anna paistua muutama minuutti. Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, älä keitä. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Lopuksi sekoita mukaan reilusti rucolaa (lämmitessään liki häviää kastikkeeseen)
5. Lisää annosten päälle pari kierrosta mustapippurimyllystä ja vastaraastettua parmesaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti