lauantai 7. elokuuta 2010

Kesäjälkkäri



Kesäisin jälkiruuat jäävät vähemmälle. Tai itseasiassa niiden valmistaminen. On liian helppoa sanoa jälkikasvulle: "Ota pakastimesta jäätelö". Hyvä jälkiruoka kuitenkin kuuluu myös kesäiseen ateriaan. Yksi suosikeistamme on grillatut persikat (tai nektariinit). Hedelmät eivät saa olla liian kypsiä, jotta grillaaminen onnistuu. Yksinkertaisimmillaan persikat grillataan ja syödään vaniljajäätelön kanssa ilman muita kommervenkkejä. Tässä yksi vähän juhlavampi versio. Loput kastikkeesta käytettiin seuraavan päivän jälkiruokaan.


GRILLATUT PERSIKAT JA SITRUUNAVAAHTO

4 persikkaa
hienoa sokeria
8 palaa tummaa suklaata
*
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk sitruunarahkaa
*
suklaapikkuleipiä

1. Halkaise persikat ja poista kivi. Paina leikkuupinta sokeriin. Laita persikat sokeripuoli alaspäin kuumalle grilliparilalle. Kun sokeri karamellisoituu, nosta persikat uunivuokaan grillin ylätasolle ja laita jokaisen persikan keskelle pala tummaa suklaata. Kun suklaa on sulanut, persikka on valmis
2. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita sitruunarahka sekaan
3. Kokoa annokset. Laita persikka lautaselle. Laita jokaisen persikan päälle sitruunavaahtoa ja murusta suklaapikkuleipä päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti