Alkukesän onnistuneen ostokseni, Maalaisunelman kesäruokalehden ohjeiden kokeilu jatkuu. Toki monia näistä jutuista on tullut tehtyä aiemminkin. Näissä ohjeissa vain tuntuu olevan mukana joku ylimääräinen juttu, joka luo viimeisen silauksen. Kokeiluun päätyi caesar-salaatti, joka on yksi lempisalaateistani. Tässä lisän tuo sitruunainen kana sekä erityisen hyvä kastike.
SITRUUNAKANAA CAESAR-SALAATISSA
(6:lle)
glaze:
3 rkl rypsiöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rkl appelsiinimarmeladia
suolaa, mustapippuria
1 1/2 rkl makeaa chilikastiketta
*
600g broilerin fileetä
vaaleaa leipää krutonkeihin
2 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
roomansalaattia
parmesaania
*
kastike:
2 keltuaista
2 valkosipulinkynttä
1 tl dijon-sinappia
tilkka sitruunanmehua
1 dl rypsiöljyä
2 sardellifileetä
4 rk vastaraastettua parmesaania
1. Sekoita glazen ainekset kulhossa (säästä tilkka sitruunanmehua kastikkeeseen) ja sivele broilerin fileet glazella
2. Leikkaa leipä kuutioiksi ja laita uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli ja laita leipäkuutioiden sekaan, kaada päälle loraus rypsiöljyä ja sekoita. Paista uunissa 180- asteessa välillä sekoittaen kunnes leipäkuutiot rapeutuvat ja saavat väriä (10-15 minuuttia)
3. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi asti
4. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna haarukalla sardellit. Sekoita kaikki aineet kulhossa öljyä ja parmesaania lukuunottamatta joko käsin tai sauvasekoittimella. Lisää öljy voimakkaasti sekoittaen ohuena nauhana kunnes kastike on tasaista. Sekoita lopuksi parmesaani sekaan
5. Revi salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi ja levitä krutonkien kanssa salaatin päälle. Kaada kastiketta päälle ja viimeistele parmesaanilastuilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti