sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vadelmista

Suomalaiset marjat ovat parhaimmillaan. Mansikoita on syöty runsaasti ja satoa säilötty talvenkin varalle. Nyt on vadelmien vuoro. Vadelmista tehdään myös eräs suosikki jälkiruuistamme. Myös muut vähän happamat marjat, kuten punaherukat käyvät. Mansikka sen sijaan on tähän jälkkäriin aivan liian makeaa. Olen kerran kokeillut tätä pakastemarjoistakin, mutta tuloksena oli aivan mössöä, joten voin suositella vain tuoreita marjoja. Yleensä käytän vaniljakastike-mascarpone(-calvados) seosta, muta nyt jäljellä oli edellispäivän jälkiruuasta sitruunavaahtoa, joka sopi aivan yhtä hyvin. En oikein tiedä tämän ruuan nimeä.  Muistuttaa vähän englantilaista trifleä tai meikäläistä pappilan hätävaraa. Hyvää kuitenkin on.  Korkeajalkaiseen isoon lasikulhoon koottuna tämä jälkiruoka on myös näyttävä juhlapöydän kaunistus.


VADELMA TRIFLE MARENGEISTA 

tuoreita vadelmia
pieniä valmiita marenkeja
sitruunavaahtoa
1. Laita lautaselle vadelmia, lusikallinen sitruunavaahtoa ja murustele 1 marenki päälle, toista tämä kerran ja laita päällimäiseksi vielä vadelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti