sunnuntai 1. elokuuta 2010

Parantamisen varaa

Tänne tekisi mieli laittaa vain onnistuneet kokeilut. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin kerrottava, ettei aina voi onnistua. Tämä salaattiohje olkoon mukana yhtenä vähemmän onnistuneista. Täysin syötävää, mutta jotain puuttui. Rakenne oli liian kuivakka, ja makuakin saisi olla enemmän. Idea sinällään oli hyvä, ruokaisa salaatti, joka maistuu kylmänä helteelläkin ja säilyy muutaman päivän jääkaapissa maustuen täyteläisemmäksi. Aiemmin olen valmistanut tätä salaattia purkkipersikoista ja nyt terveysintoilin ja käytin tuoreita persikoita. Ei kannata, meillä ei saa riittävän mehukkaita. Ohje kuitenkin sellaisena kuin sen valmistin, jälleen vain aineet, ilman mittasuhteita.


BROILERIPASTASALAATTI

pastaa
persikoita
kurkkua
kesäsipulin varsia
grillattua broileria (kylmää)
*
1 tlk kevyt kermaviiliä
1 prk Piltti mangososetta
1 tl Dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria myllystä
*
tarjoiluun jääsalaattia

1. Keitä pasta ja jäähdytä nopeasti kylmän veden alla, kaada kulhoon
2. Halkaise persikat, poista kivi ja lohko puolikkat lohkoiksi. Kuutioi kurkku ja laita vihannekset pastan päälle
3. Leikkaa broileri paloiksi ja laita kulhoon
4. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada muiden aineiden sekaan, sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti