sunnuntai 15. elokuuta 2010

Nektariineja

Viikolla katselin pitkästä aikaa ruokaohjelmia seuranani yrittäjä ja pikkuneiti. Chez Jounin nektariineista tehty tarte tatin herätti meidän kaikkien kiinnostuksen. Ohje vaikutti yksinkertaiselta, joten kokeilemaan. Kaikkia yksityiskohtia ohjeessa ei kuitenkaan kerrottu. Nektariinit ladottiin vuokaan leikkauspinta alaspäin, mutta valmiissa keikauskakussa nektariinit olivat toisinpäin. Ehkäpä jotain muutakin puuttui, koska sokeri ja voi eivät olemukseltaan karamellisoituneet ohjeen mukaisesti. Maultaan tästä jälkiruuasta tuli yksi parhaimmista syömistämme. Voin suositella!


NEKTARIINITATIN

nektariineja
(ohjeessa 8, minun pannuni veti 11)
100g voita
150g hienoa sokeria
*
lehtitaikinaa

1. Levitä sokeri ja voi tasaisesti uuninkestävään teflonpaistinpannuun
2. Halkaise nektariinit ja poista kivi. Lado pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia
3. (Käännä nektariinit ympäri) Leikkaa lehtitaikinasta pannunkokoinen ympyrä ja nosta nektariinien päälle. Pistele haarukalla muutama reikä. Paista 200-asteessa 15 minuuttia
4. Anna vetäytyä 30 minuuttia ja kumoa. Tarjoile vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti