KORVASIENTEN KÄSITTELY
Puhdista sienet hiekasta ja roskista, huuhtele. Keitä reilussa vesimäärässä: 1 osa sieniä, 3 osaa vettä 10 minuuttia. Huuhtele sienet ja keitä toisen kerran 10 minuuttia. Huuhtele sienet vielä kerran. Nyt sienet voi valmistaa ruuaksi tai pakastaa tulevan varalle.
KORVASIENIMUHENNOS
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
voita
3 dl keitettyjä korvasieniä
5 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
caynnepippuria
muskottia
KORVASIENIMUHENNOS
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
voita
3 dl keitettyjä korvasieniä
5 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
caynnepippuria
muskottia
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna korvasienet
2. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia, lisää sienet. Paista pari minuuttia lisää
3. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita hyvin ja lisää kerma. Keitä hiljakseen 15 minuuttia
4. Mausta loppuvaiheessa suolalla, muskotilla ja ripauksella caynnepippuria
5. Tarjoile (suomalaisten) varhaisperunoiden kanssa
2. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia, lisää sienet. Paista pari minuuttia lisää
3. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita hyvin ja lisää kerma. Keitä hiljakseen 15 minuuttia
4. Mausta loppuvaiheessa suolalla, muskotilla ja ripauksella caynnepippuria
5. Tarjoile (suomalaisten) varhaisperunoiden kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti