Juhannuksena ainakin yksi ateria on perinteisesti ollut kalaa. Tavallisesti pihvejä Kivilahden hauesta. Tänä vuonna ahti ei suonut antejaan tai kalastajat puuhasivat jotain muuta. Turvauduimme siis ostokalaan. Ei ensimmäinen kerta sekään. Lähikauppamme parkkipaikalla vierailee säännöllisesti Ari Kalatuotteen auto , jonka lämmintä savukalaa syömme usein lauantaisin aamupalalla. Yrittäjä ja pikkuneiti aamuvirkkuina hoitavat tällöin "kalastuksen". Nyt juhannusaaton lounaspöydässä uusien perunoiden ja lämminsavulohen kaveriksi pääsi kananmunakastike nuorison pyynnöstä. Yleensä aineita ei tule mitattuja, mutta suurinpiirtein näillä mittasuhteilla mennään.
PERINTEINEN KANANMUNAKASTIKE
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
7 dl rasvatonta maitoa
6 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
ruohosipulia
1. Keitä kananmunia 8 minuuttia, huuhtele kylmässä vedessä, kuori ja hienonna haarukalla pieneksi
2. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, sekoita hyvin, älä ruskista. Lisää maito parissa erässä sekoittaen. Anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla
3. Lisää hienonnetut kananmunat ja sekoita. Saksi lopussa mukaan vielä reilusti tuoretta ruohosipulia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti