Usein grillaamisesta puhuttaessa tulee ensimmäisenä mieleen rasvasta tirisevä lihapala tai jauhoinen makkara. Grilli sopii kuitenkin monenlaisen ruuan valmistukseen . Kasvisten grillaaminen on yksi helpoimmista tavoista monipuolistaa grillausta. Kesäkurpitsa on yksi vakiogrillattavistamme. Tässä meille uudella tavalla maustettuna. Alkuperäinen ohje on Maalaisunelmien toukokuisesta Kesäruoka-lehdestä. Korvasin ohjeen mantelit pinjansiemenillä, sillä ne nostavat meillä heti ruuan houkuttelevuutta, varsinkin vähän epäluuloisen pikkuneidin silmissä. Ohjeessa zuccinit "itketettiin" suolalla. En ole koskaan tehnyt niin (eli en nytkään), eikä tämä ole lopputulosta haitannut. Omista tottumuksistani poiketen ohje sisältää myös rusinoita. Olenko tulossa vanhaksi, mutta olen huomannut niiden sopivan hyvin _joihinkin_ ruokiin. Alempana ohje myös lampaan kastikkeena toimineeseen kastikkeeseen, kopioitu varioiden samasta lehdestä.
GRILLATTUA ZUCCINIA, RUSINOITA &
GREMOLATAA
2 pientä zuccinia (kesäkurpitsaa)
1 dl rusinoita
1 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
1 sitruuna
sitruuna
persiljaa
2 valkosipulinkynttä
ripaus sormisuolaa
1. Leikkaa zuccinit n 0,5cm viipaleiksi pitkittäin. Sivele zucciniviipaleet oliiviöljyllä ja grillaa molempia puolia 1-2 minuuttia
2. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna persilja. Paahda pinjansiement nopeasti pannulla. Pese sitruuna ja raasta kuori, vain keltainen osa
3. Sekoita sitruunankuoriraaste, persilja, valkosipuli, rusinat, pinjansiemnet ja 2 rkl oliiviöljyä. Kaada kurpitsaviipaleille. Ripottele pinnalla hiven sormisuolaa
MINTTU-& CHEVREKASTIKE
2 dl ruokajugurttia
100g pehmeää chevrejuustoa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta minttua
suolaa, mustapippuria
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna minttu.
2. Sekoita chevre, valkosipuli ja minttu ruokajugurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki kylmässä
Jos kastiketta jää se maistuu hyvin leivän päällisenä, myös mahdollisesti jääneen lampaan kaverina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti