Vietin rauhallisen iltapäivän puuhastellen pihalla, nauttien auringosta ja kuohuviinistä. Yrittäjä lähti kakkoskesäpaikkamme tontin lohkomiseen ja keksi viedä matkalla pikkuneidin yökyläilemään mummolaan. Teini vietiin tietenkin samalla matkalla golfkentälle. Golfiin vihkiytyneet tietävät pelkän kierroksen kestävän vähintään 4 tuntia, alkuverryttelyineen reissuun menee helposti minimissään kuutisen tuntia. Illansuussa alkoi olla jo nälkä ja kurkistin jääkaappiin. Silmiin osuivat eilisen possunfileen jämät. Ajattelin ensin laittaa ne leivän täytteeksi, mutta alkuillan lämpöön sopi sittenkin paremmin salaatti. Voisin sanoa olevani parhaimmillani tällaisissa _otetaan mitä kaapissa on_ salaateissa. On mukava kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja usein tulos on oikein onnistunut. Ei toki aina! Ennen tätä blogia ei vain yhtäkään edes onnistunutta kokeilua toistettu, sillä jo viikon päästä joku oleellisista aineista oli unohtunut. Niinkuin aina tämän tyyppisissä ruuissa määrien antaminen on mahdotonta. Kuva antaa viitettä suhteista.
SALAATTI POSSUNFILEESTÄ
grillattua possun ulkofileetä
Sweet chili- kastiketta
kuutioitua tuoretta ananasta
jääsalaattia
Auragold- juustoa
kesäsipulinvarsia
oliiviöljyä
1. Leikkaa possunfilee viipaleiksi ja kaada päälle Sweet chili-kastiketta, sekoita
2. Revi salaatin lehdet tarjoiluastiaan, levitä ananaspalat ja possupalat päälle
3. Murustele pinnalle juustoa ja saksi kevätsipulin varsia päällimmäiseksi
4. Lirauta kaiken päälle vähän oliiviöljyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti