maanantai 28. kesäkuuta 2010

Italiasta kotikeittiöön

Italialaisessa maalaiskeittiössä hyödynnetään tehokkaasti sesongin raaka-aineita, eikä mitään heitetä pois vaan jalostetaan uudeksi ruuaksi. Kaiken kruunaa hyvä oliiviöljy, niin tämänkin salaatin. Juhannuksen salaatti oli grillin antimien lisukkeena, mutta käy ateriasta itsessäänkin. Mikä estäisi lisäämästä joukkoon eilisestä grillaamisesta jääneet broilerin tai lampaan fileet? Tämäkin ohje kopioitu Maalaisunelman kesäruoka-lehdestä. Muuttelin mittasuhteita, sillä basilikaa ja rucolaa oli penkissä vielä niukanlaisesti. Ja suurin muutos tapahtui korvaamalla vaalea leipä ruisleivällä.


KOTOINEN PANZANELLA
ELI ITALIALAINEN LEIPÄSALAATTI SUOMALAISITTAIN

4 viipaletta vuokaruisleipää
rasia kirsikkatomaatteja, keltaisia & punaisia
puolikas kurkku
punasipuli
2 rkl mustia oliiveja
rucolaa
basilikaa

KASTIKE:
2 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

1. Leikkaa leivät kuutioiksi.
2. Kuori kurkku ja poista siement, leikkaa 1/2 cm paksuiksiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Revi rucola ja basilika pienemmäksi
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen aineet
4. Sekoita salaatin ainekset yhteen. Kaada kastike päälle vasta tarjoiluhetkellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti