maanantai 14. kesäkuuta 2010

Herkuttelua II

Perjantainen illallinen jatkui kalaruuan merkeissä. Grilliin pääsi tonnikala. Tonnikala on hankala valmistettava. Pidän hyvin punaisesta lopputuloksesta ja onnistun yleensä aina paistamaa kalaa hivenen liikaa, näin nytkin. Parilan pitäisi olla todella kuuma ja kalaa saisi vain käyttää parilalla. Parhaiten onnistun viipaleiden ollessa todella paksuja.Googlailin tonnikalalle lisäkkeitä ja päädyin mukavana sattumana tonnikalan myyneen Kala-auton ohjeeseen. Idea ja osa aineista on kopioitu, mutta muuten sovelsin varsin vapaasti. Paras oivallus mielestäni oli soseuttaa muutama vartaista ylijäänyt hedelmäpala marinadin kanssa kalalle kastikkeeksi.


GRILLATTU TONNIKALA JA HEDELMÄVARTAAT
CHILI-HEDELMÄKASTIKKEELLA
(kahdelle)

1 ananas
1 mango
1 pienehkö chili
maun mukaan korianteria
2 valkosipulinkynttä
1 limetti
suolaa
4 puista varrastikkua

1. Laita varrastikut veteen likoamaan
2. Kuori ja hienonna valkosipuli, halkaise chili, poista siemenet ja valkoinen osa ja hienonna, hienonna korianteri
3. Raasta limetin kuori ja purista mehu
4. Sekoita marinadin ainekset: valkosipuli, chili, korianteri, limetin kuori ja limetin mehu (osa mehusta päätyi kampasimpukoille) , sekä ripaus suolaa
5. Kuori ja kuutiot ananas ja mango isohkoiksi (4 x 4 cm) kuutioiksi
6. Laita hedelmäkuutiot marinoitumaan puoleksi tunniksi. Ota marinadista ja kuivaa liika neste talouspaperiin. Laita hedelmäpalat vartaisiin ja grillaa n.minuutti/ puoli
7. Valmista ylijääneestä marinadista ja muutamasta hedelmälohkosta kastike ajamalla seos sauvasekoittimella tasaiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti