lauantai 29. toukokuuta 2010

Aamiaismunia

Muutama viikko sitten blogimaailmassa seikkaillessa silmiini osui muffinssivuuassa paistetut aamiaiskananmunat. Tänä aamuna yritin etsiä reseptiä uudelleen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ohjeen omakseen tunnistava siis ilmoittautukoon. Turvauduin siis muistiini sekä valmistuksen että aineiden suhteen. Muistaakseni lukemassani ohjeessa myös paahtoleipä päätyi muffinssivuokaan. Minun peltini kolot ovat kuitenkin niin pieniä, ettei tämä onnistunut. Kaikkiaan näppärä tapa valmistaa aamiaismunat. Sopisi myös brunssille isommallekin porukalle. Täytteitähän voi vaihdella jääkaapin valikoiman ja oman makunsa mukaan. Nyt käytetty paistoaika/ lämpötila teki keltuaisista melko kiinteitä. Lämpötilaa voisi ehkä vähän nostaa ja aikaa lyhentää, jos haluaa löysemmän keltuaisen (kuten olisin halunnut). Ohje kuitenkin muodossa, jossa munat nyt valmistettiiin.


TOISENLAISET AAMIAISMUNAT

2 kananmunaa/ ruokailija

pari salottisipulia

rypsiöljyä

1 iso tomaatti

muutama siivu serranokinkkua

juustoraastetta

suolaa, caynnepippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit, kuullota pari minuuttia rypsiöljyssä. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Revi serranokinkku suikaleiksi
2. Levitä kinkkuviipaleet muffinssipellin koloihin, siivu saa tulla yläreunaan asti. Kaada kuullotettu sipuli ja tomaattikuutiot sekaan. Riko jokaiseen koloon muna ja ripauta päälle suolaa & caynnepippuria
3. Paista 200 asteessa n 8 minuuttia, lisää lopuksi juustoraaste ja laita grillivastukset minuutiksi päälle
4. Irrottele paistokset veitsellä reunoistaan ja nosta lautaselle, tarjoile paahtoleivän kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti