maanantai 14. kesäkuuta 2010

Herkuttelua

Jälkikasvu oli kumpikin tahoillaan yökyläilemässä perjantaina. Suunnittelin jo hyvissä ajoin aikuisten mieleisen menun, vain meille kahdelle. Samalla pääsin kokeilemaan Kala-auton tuotteita. Nimittäin muutama päivä sitten ovikelloamme soitti nuori mies ja kyseli josko taas ostaisin kyseisen paikan tuotteita. Ei voinut sanoa taas, sillä en ollut kyseisestä palvelusta kuullutkaan, mutta tällä kertaa ostin ja todennäköisesti jatkossakin. Valikoimissa oli monenlaista kalaa ja äyriäistä. Suomalaiset lajit valitettavasti loistivat poissaolollaan. Pakkaukset olivat suurehkoja, mutta säilyvät kuulemma kuukausia pakasteessa, toki jos eivät joudu syödyksi. Alkupalaksi grillasin kampasimpukoita. Pussissa oli sopivasti kuusi simpukkaa. Aioin ensin pyöritellä serranon simpukoiden ympärille ja vartaisiin, mutta koska pääruuan lisäke rakentui vartaisiin, oikaisin nyt.


GRILLATUT KAMPASIMPUKAT
( kahdelle)

6 kampasimpukkaa (pakaste)
2 siivua serranokinkkua
erilaisia salaatteja
(vuonankaali, rucola ja viinisuolaheinä)
sormisuolaa
oliiviöljyä
limetin mehua

1. Sulata simpukat ja kuivaa hyvin. Revi serranokinkku suikaleiksi
2. Rakenna mieleisesi salaattipohja
3. Kuumenna parila ja sivele simpukoille aavistus öljyä. Grillaa n. 1 minuutti/ puoli. Kun käännät simpukat, laita myös kinkkusuikaleet parilalle
4. Nosta grillatut simpukat salaattipedille, ripauta päälle vähän sormisuolaa ja purista pari pisaraa limetin mehua kullekin simpukalle. Nostele grillattu serrano päälle ja viimeistele lirauksella hyvää oliiviöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti