tiistai 15. kesäkuuta 2010

Sesonkiruokaa

Raparperisesonki on jatkunut jo muutaman viikon , enkä edelleenkään ole valmistanut mitään raparperiruokia. Perinteisesti raparperit on haettu papan penkistä, mutta nyt emme ole sinne ehtineet. Olen jo uskaliaasti tähyillyt naapurimme rehottavaa raparperipuskaa. Taisivat jopa lähteä kesäasunnolleen... Luvalla tosin saisin muutaman varren ottaakin. Käännyin kuitenkin paikallismarketin luomuraparperin puoleen, jotta suurin tuska helpottaa. Neuvottelimme pikkuneidin kanssa mitä tehdään. Ensin ajatuksissa oli Idan vappuna leipoma piiras. Mitään hapanmaitotuotteita ei vain kaapista löytynyt. Päädyimme siis leipomaan äidin perinteistä murupiirasta.


RAPARPERIMURUPIIRAS


2 munaa
2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl pullomargariinia

1/2 l paloiteltua raparperia

1 dl sokeria
2 tl inkivääriä

50g voita
1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 tl vehnäjauhoja

1. Voitele irtopohjavuoka
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskeknään ja lisää munasokerivaahtoon
4. Sekoita lopuksi taikinaan maito ja pullomargariini
5. Levitä taikina vuokaan
6. Sekoita raparperipalat, sokeri ja inkivääri ja levitä taikinan päälle
7. Nypi voi, sokerit ja vehnäjauhot murumaiseksi ja levitä raparperipalojen päälle
8. Paista 180-asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vähän sulaneen vaniljajäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti