sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappuaaton lounas

Vietämme yrittäjän kanssa rauhallista vappuaattoa kahdestaan, neiti on keskustassa myymässä vappupalloja. Koska neidin työt alkoivat jo yhdeksältä, olimme kaikki hereillä seitsemän jälkeen. Varsin harvinaista sunnuntaina. Aamiaiseksi tomaattimunakas, lueskelua, pieni kävelylenkki kaupalle ja lisää oleskelua. Kohta skypetetään teinin kanssa. Lounaaksi varhaisperunoita, parsaa ja lohta samassa vuuassa paistettuna. Aterian kruunasi Julia Childin ohjetta mukaillen valmistettu hollandaise.


JULIA CHILDIN HOLLANDAISE

3 kananmunankeltuaista
15ml vettä
15ml sitruunamehua
150g voita
*
hienonnettua tuoretta timjamia
raastettua sitruunankuorta
suolaa

1. Ota voi huoneenlämpöön ja leikkaa 1x1 cm kuutioiksi.
2. Vatkaa keltuaiset, vesi ja sitruunamehu hyvin sekaisin pyöreässä teräskulhossa. Nosta kulho hiljaa poreilevan vesikattilan päälle ja vatkaa seosta kunnes se alkaa kuohkeutua ja kypsyy. Vesi ei saa kiehua, jottei seoksesta tule munakokkelia
3. Vatkaa voikuutiot sekaan yksi kerrallaan. Mausta suolalla, timjamilla ja sitruunankuorella

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti