lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vappuviikonlopun ruokaa

Yrittäjä vietti päivän Kullogolfissa FJT-Invitational toimitsijana ja neiti lepäsi eilisen illan vappupallojen myynnin jäljiltä. Tänään on vapaapäivä ja myynti jatkuu huomenna vappuaaattona ja maanantaina vappupäivänä. Yrittäjän kotiutumisen aikataulu oli epävarmaa, joten aikataulutin myöhäisen lounaan neidin aikataulujen mukaan. Ostin vappuviikonloppua varten perusjuttuja, sekä lohta ja broileria. Pientä ideanpoikastakin oli, mutta tämän päiväinen lounas valmistui sen enempi suunnittelematta. Nyt valmistin vartaat uunissa, mutta kesällä ne voi grillata.


KANAA YAKITORI

600g broilerin paistileikkeitä 
(=reisilihoja ilman luuta)
1 punasipuli
*
tare-kastike:
3/4 dl tummaa muscovadosokeria
1 1/2 dl soijaa
1 1/2 dl  miriniä
1 dl valkoviiniä
2 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
*
8 puista varrastikkua

1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen
2. Valmista kastike. Kuori inkivääri ja leikkaa paloiksi. Tee sama valkosipulille. Sekoita muiden kastikkeen aineiden kanssa kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoittaen
3. Leikkaa broileri suikaleiksi. Leikkaa sipuli neljään lohkoon, poista kuoret ja irrottele sipuliviipaleet toisistaan
4. Jaa tare-kastike kolmeen osaan. Sekoita 1/3 tare-kastikkeesta broilerin joukkoon. Anna maustua vähintään tunti
5. Kokoa vartaat, laita sipuliviipale aina parin sentin välein
6. Nosta vartaat uunivuokaan ja sivele tare-kastiketta vartaiden pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia (tai grillaa)  Käännä vartaita välillä ja sivele pinnalle kastiketta
7. Tarjoile basmatiriisin, marinoidun kurkun (ohje seuraa) ja tare-kastikkeen kanssa

Valmistusaika: valmistelut 15 min+ marinoituminen 1 tunti + paistaminen 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti