keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pastakastike

Pakastimen tyhjentäminen on ajoittain paikallaan. Paistoin taannoin 1 1/2 kg palasen kassleria uunissa. Nykyiselle pienperheellemme se on kerralla syötäväksi liian iso, joten pakastin siitä puolet. Ajattelin käyttää palasen lettujen täytteeksi. Tuoreessa Glorian Ruoka& Viinissä 3/17 oli possuragun ohje, joten kassler päätyikin pastakastikkeeseen. Vähän sovelsin ohjetta, ja alla resepti kuten minä sen valmistin. GRV:n ohjetta seuraten valmistusaika pitenee pari tuntia (tai sitten se painekeitin käyttöön). Tätä ohjetta aioin seurata kesälläkin, kun grillauksesta jää oli reilu pala kassleria,


POSSURAGÙ
(kuudelle)
800g kassleria (kypsää, pakasteesta)
iso sellerinvarsi
iso porkkana
sipuli
3 valkosipulinkynttä
voita + rypsiöljyä paistamiseen
5 dl paseerattua tomaattia
1 dl valkoviiniä
50 g tuoretta pinaattia 
(jäi aamun frittatan valmistuksesta)
15 kirsikkatomaattia
2 dl vettä
3 laakerinlehteä
suolaa & mustapippuria myllystä
tummaa muscovadosokeria

1. Ota kassler jääkaappiin sulamaan edellisenä oltana
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa valkosipuli viipaleiksi. Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi
3.Kuumenna voi ja öljy padassa. Lisää sipulit, porkkana ja selleri. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää valkoviini, anna kiehahtaa
4. Revi liha suikaleiksi ja leikkaa suikaleet pienemmiksi
4. Lisää liha, paseerattu tomaatti, vesi, laakerinlehdet, pinaatti ja puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Muista, että liha on jo maustetttua. Sekoita
5. Anna hautua kannen alla 2 tuntia, sekoita pari kertaa välillä
6. Tarjoile pastan ja parmesaanin kanssa

Valmistusaika: 20 min + haudutus 2 tuntia (+ kasslerin sulatus 10 tuntia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti