maanantai 10. huhtikuuta 2017

Makeaa aterian päätteeksi

Pieni makea aterian päätös, joko jälkiruoka, leivonnainen tai edes pieni pala suklaata kuuluu minusta sunnuntailounaalle. Nyt kokeilin HS ruokatorstain ohjeella jäätelöä. Koska aineet ovat överimakeita, lisäsin jäätelön pinnalle muutaman suolahiutaleen ennen koristeiden lisäämistä. Siltikin kokonaisuus on makea eli pieni annos riittää. Kondensoitu maito pitää jäätelön silkkisen pehmeänä.


ROCKY ROAD-JÄÄTELÖ
7 pientä annosta

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
100g pähkinämaitosuklaata
1 tlk kondensoitua maitoa
(sormisuolaa)

päälle:
pekaanipähkinöitä, suolapähkinöitä, pieniä vaahtokarkkeja, toffeeta

1. Mittaa kattilaan kerma ja maito, sekoita mukaan kaakaojauhe ja anna kiehahtaa. Jäähdytä vähän
2. Palastele suklaa isoon kulhoon. Kaada lämmin kaakao päälle, ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa 4-5 minuttia
3. Kaada seos pieniin vuokiin ja nosta vuuat pakastimeen 50 minuutiks
4. Paloittele päällisiä vähän- Ripottele muutama suolan kukka jokaiseen vuokaan ja päälliset pinnalle. Nosta vuuat takaisin pakastimeen ainakin viideksi tunniksi, mielellään yön yli
5. Ota vuuat pakastimesta viitisen minuuttia ennen tarjoilua

Valmistusaika: 30 min + jäädyttäminen 6 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti