LOHI-PARSA-KANANMUNAPAISTOS
600g nahatonta ja ruodotonta lohta
nippu vihreää parsaa
3 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
20 g (Jukolan) cheddaria
3 kananmunaa (neiti ei välitä kananmunasta)
kastike:
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
2. Sekoita kastikkeen aineet ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa
3. Leikkaa lohi noin 5x5 cm paloiksi ja laita palat uunivuokaan. Poista parsoista puinen tyvi ja leikkaa parsat kolmeen palaan. Levitä parsat uunivuokaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja ripottele palat uunivuokaan
4. Valmista maustekatike. sekoita sitruunankuoriraaste, sitruunanmehu, suola, pippuri, timjami ja oliiviöljy. Valuta seos lohen ja parsan päälle. Raasta juusto pinnalle
5. Paista 10 minuuttia. Laita uunin grillivastukset päälle ja nosta uuni lämpötila 250-asteeseen. Ota vuoka uunista ja riko kananmunat pinnalle. Ripottele kananmunien päälle suolaa. Paista viisi minuuttia. Kananmunien keltuainen saa jäädä löysäksi. Tarjoile välittömästi kastikkeen kanssa
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti