SITRUUNAINEN PARSA-KATKARAPUPASTA
(kuudelle)
nippu ohutta vihreää parsaa
katkarapuja (nyt n 200g)
iso sitruuna
3 ison kananmunan keltuaista
3 rkl vettä
100g voita
tuoretta timjamia
suolaa
*
500g spagettia
*
parmesaania
1. Sulata katkaravut
2. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä
3. Leikkaa parsoista puinen tyvi pois ja paloittele parsat 5cm pätkiin. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi "al dente". Kaada keitinvesi pois, ja huuhtele parsat kylmällä vedellä. Nosta sivuun
4. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Hienonna timjami. Erottele kananmunista keltuaiset valkuaisista (käytä valkuaiset vaikka marenkiin). Sulata voi
5. Sekoita keltuaiset ja vesi metallikulhossa. Nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle ja lisää voisula joukkoon koko ajan vatkaten. Tähän menee muutama minuutti, joten kärsivällisyyttä
Lisää mukaan sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu timjami. Mausta suolalla
6. Valuta pasta. Sekoita kastike, parsa ja katkaravut joukkoon
Valmistusaika: 20 min (+ katkarapujen sulatus)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti