tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen jälkkäri

Mökin pääsiäisruokailu toteutettin perinteisellä linjalla, lammaspastaa ja bouillabasse. Jälkkäreissä töhnämunat olivat uusi kokeilu ja tässä pääsiäislauantain jälkkärissä mentiin jo kokeillulla, vähän muokatulla ohjeella. Tarjoiluastioina sekalainen valikoima viinilaseja.

SITRUSPOSSET JA MANSIKOITA
(viidelle)
4 dl kuohukermaa
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl sitruunan mehua
1/2 dl appelsiinin mehua
appelsiinin raastettu kuori
*
tuoreita mansikoita
tilkka appelsiinin ja sitruunan  mehua
sitruunan raastettu kuori

1. Kiehauta kerma ja sokeri. Lisää sitrusmehut ja raastettu appelsiinin kuori. Jaa annosmaljoihin ja nosta kylmään viideksi tunniksi
2. Pilko mansikat. Sekoita mansikat, sitrusmehut ja sitruunankuori pienennä kattilassa. Kiehauta ja anna jäähtyä. Annostele hyytyneen kerman päälle ja tarjoile heti

Valmistusaika: 15 min + hyytyminen 5 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti