lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pasta al limone con gamberetti e zucchini

Kirjoitin helmikuussa, että perheemme pastan syönti on vähentynyt huimasti ja silti tämä on jo kolmas pastaan liittyvä postaus tänä vuonna. Jokaisella kerralla olen jopa itse ollut kauhan varressa, vaikka väitin pastaa syötävän lähinnä teinin kokkausvuoroilla.  Tämä pasta on ollut suosikkini WTC Plazan alakerrassa olevassa spaghetteriassa. Raaka-aineita on vähän, ja ne kaikki maistuvat. Sitruunan raikas maku hallitsee, mutta myös katkaravut ja mieto kesäkurpitsa tulevat läpi. Löysin aidon ohjeen täältä ja myös kotona valmistettuna tämä pasta pääsi suosikkiemme joukkoon. Voit käyttää myös kuorettomia katkarapuja, mutta jos budjetti ja kärsivällisyys antavat myöten käytä kuorellisia. Kuorista voi keittää maukkaan liemen keiton tai kastikkeen pohjaksi. Pasta tarjoiltiin pääruokana menussa, jonka alkuruokana oli tomaattibruschetta ja jälkiruokana suklaakakku limecurd-kermalla. Neiti valmisti jälkiruuan.


SITRUUNAINEN KESÄKURPITSA-KATKARAPUPASTA
(kuudelle-kahdeksalle)

1 kg kuorellisia katkarapuja (pakaste)
1 kesäkurpitsa  (n. 500g)
sitruuna
6 kananmunan keltuaista
vettä
200g voita
merisuolaa myllystä
rypsiöljyä

*
500g spagettia
vettä keittämiseen
suolaa
*
parmesaania/ pecorinoa

1. Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan vuorokautta ennen. Kuori katkaravut. Ota kuoret talteen, jos haluat keittää ne kastikkeen pohjaksi
2. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja lisää liraus rypsiöljyä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja raasta sitruunankuori sekaan. Anna hautua viitisen minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kesäkurpitsakuutiot alkavat pehmetä. Mausta suolalla
3. Sulata voi. Erottele keltuaiset metallikulhoon. Ota valkuaiset talteen ja valmista niistä vaikka pavlova. Lisää keltuaisiin 6 rkl vettä ja vispaa sekaisin.
Nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle (vesihaude) ja lisää voisula ohuena nauhana munien joukkoon seosta koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos alkaa paksuntua. Tähän menee muutama minuutti eli kärsivällisyyttä. Alla oleva vesi ei saa kiehua liian kovaa, vaan poreilla hiljakseen. Purista sekaan yhden sitruunanmehu, mausta suolalla ja sekoita
4. Keitä pasta 
5. Sekoita kastike ja keitetty pasta kesäkurpitsan kanssa pannulla. Lisää katkaravut ja sekoita. Tarjoile parmesaanin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti