SITRUUNAINEN KESÄKURPITSA-KATKARAPUPASTA
(kuudelle-kahdeksalle)
1 kg kuorellisia katkarapuja (pakaste)
1 kesäkurpitsa (n. 500g)
sitruuna
6 kananmunan keltuaista
vettä
200g voita
merisuolaa myllystä
rypsiöljyä
*
500g spagettia
vettä keittämiseen
suolaa
*
parmesaania/ pecorinoa
1. Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan vuorokautta ennen. Kuori katkaravut. Ota kuoret talteen, jos haluat keittää ne kastikkeen pohjaksi
2. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja lisää liraus rypsiöljyä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja raasta sitruunankuori sekaan. Anna hautua viitisen minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kesäkurpitsakuutiot alkavat pehmetä. Mausta suolalla
3. Sulata voi. Erottele keltuaiset metallikulhoon. Ota valkuaiset talteen ja valmista niistä vaikka pavlova. Lisää keltuaisiin 6 rkl vettä ja vispaa sekaisin.
Nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle (vesihaude) ja lisää voisula ohuena nauhana munien joukkoon seosta koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos alkaa paksuntua. Tähän menee muutama minuutti eli kärsivällisyyttä. Alla oleva vesi ei saa kiehua liian kovaa, vaan poreilla hiljakseen. Purista sekaan yhden sitruunanmehu, mausta suolalla ja sekoita
4. Keitä pasta
5. Sekoita kastike ja keitetty pasta kesäkurpitsan kanssa pannulla. Lisää katkaravut ja sekoita. Tarjoile parmesaanin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti