Teini kotiutui viime yönä Hollanti-Espanja kilpailumatkalta. Hollannissa teini oli yhdeksäs, varmaan tähän astisen uransa parhaalla lyöntituloksella, kolmen päivän kisassa +2. Espanjassa poika oli kolmas ja sai junioreiden talvikauden sarjaan pelioikeuden. Teini kokkaili kisan aikana ruokaa myös pelikavereilleen, mutta varsinkin siirtymäpäivien ruokailut olivat vähintään haasteellisia, joten tänään korjattiin energiavajetta. Aamulla neiti tarjoili aiemmin tekemäänsä synttärikakkua (reseptiä myöhemmin) ja myöhäinen lounaskin rakentui varsin runsaiden makujen ympärille. Aloitimme aterian pienillä muikunmätileivillä (neidille juustoleipiä), niiden lisäksi oli tarjolla juuressipsejä. Nämä sipsit friteerattiin öljyssä. Kun aikaa on enemmän kokeilen myös uunissa ajan kanssa tehtyjä sipsejä. Sipsit ja dippi maistuivat kaikille !
JUURESSIPSIT ja KAPRISMAJONEESI
(alkupala neljälle & leffanaposteltavaa lopuista)
500g keltajuurta
500g raitajuurta
2 isoa porkkanaa
1 l rypsiöljyä
*
1 dl majoneesia
1 rkl kermaviiliä
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl kapriksia hienonnettuna
ripaus mustapippuria
1. Tarvittaessa kuori juurekset. Leikkaa juurekset juustohöylällä (tai jos omistat tehtävään sopivan laitteen, niin sillä) ohuiksi viipaleiksi
2. Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki aineet, nosta jääkaappiin maustumaan
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa 180-asteeseen (pidä kattilaa isompi kattilankansi käden ulottuvilla, jotta saat tarvittaessa sammutettua palavan öljyn)
4. Friteeraa juurekset muutamassa erässä rypsiöljyssä. Nosta friteeratut juurekset talouspaperilla päällystetylle lautaselle, jotta liika öljy valuu pois.
5. Tarjoile juurekset dipin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti