lauantai 31. lokakuuta 2015

Melkein kopioitua

Hesarin ruokatorstaissa riisi sai makua granaattiomenasta. Neiti rakastaa granaattiomenaa, joten pitihän ohjetta kokeilla. Suunnitelmallisuus oli kuitenkin tästä kokkauksesta kaukana. Granaattiomenaa muistin ostaa, mutta reseptin muista aineista minulla ei ollut kaupassa mitään mielikuvaa. Illalla lueskelin vielä reseptiä ja oletin edelleen liki kaikki aineita löytyvän kotoa. No, ei löytynyt. Idea siis HS ruokatorstain, mutta toteutus täysin oma. Riisin lisäksi tarjolla oli teriaykilohta.

GRANAATTIOMENA-RIISI

3 dl tummaa riisiä 
1 hopeasipuli
1 valkosipulinkynsi
3/4 dl saksanpähkinöitä
3/4 dl paahdettuja kookoslastuja
limetti
granaattiomena
n. 1dl lehtipersiljaa
voita, rypsiöljyä
kurkumaa, suolaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Hienonna lehtipersilja. Hienonna saksanpähkinöitä vähän. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti
2. Keitä riisi ja anna jäähtyä (hyvin voit käyttää eilistä riisiä)
3. Sulata voi pannussa, lisää loraus rypsiöljyä ja sipulit sekä limetinkuori ja vajaa teelusikallinen kurkumaa. Kuullota sipuleita hetki, lisää riisi ja jatka paistamista välillä sekoittaen pari minuuttia. Lisää pähkinät, kookoslastut, ja limetinmehu. Lisää lopuksi joukkoon lehtipersilja ja granaattiomenan siemenet. Mausta tarvittaessa suolalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti