perjantai 20. marraskuuta 2015

Vaihtelua lohikeittoon

Ostin pari viikkoa sitten Kala-autosta äyriäisiä, ja mukana tullut reseptilehtinen jäi pyörimään keittiön pöydälle. Eilen sitten ostoslistaa kirjoittaessani lukaisin sen läpi ja kalakeiton ohje tuntui sen verran mukavalta, että pitihän tuota kokeilla.  Keitto sopi arki-iltaankin, sillä se valmistui nopeasti. Toki vähän pilkkomista tarvittiin, mutta lyhyt keittoaika kompensoi. Myös maku toimi. Viimeisen silauksen antaneet suolakurkut tarjosin erikseen, sillä jälkikasvu ei niistä oikein perusta. Alkuperäisessä ohjeessa oli 5 dl kolmenjuuston kermaa, minä korvasin osan ranskankermapurkin jämillä. Tässä ohje neljälle, mutta keittoahan kannattaa aina tehdä tuplasti.

SLAAVILAINEN KALAKEITTO

400g lohta (tai muuta kalaa)
2 fenkolia
2 pientä kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
5 dl (kolmenjuuston) kermaa
nippu tilliä
2 suolakurkkua

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi fenkoli ja kesäkurpitsa. Leikkaa lohi reilummiksi kuutioiksi. Hienonna tilli. kuutioi suolakurkut
2. Kuullota sipuleita ja fenkolia rypsiöljyssä muutama minuutti. Mausta hunajalla ja mustapippurilla
3. Lisää kesäkurpitsa, liemikuutiot ja vesi, kiehauta
4. Lisää lohikuutiot ja keitä viitisen minuuttia
5. Lisää kerma, tilli ja (suolakurkut).  Kiehauta

Valmistusaika: 15 min pilkkomiseen, 10 min keittämiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti