Nyt piti kuitenkin perustaa uusi gategoria tunnisteisiin, sillä en oikein koe hevosta riistaksikaan. Yrittäjä kertoi hevosenlihaa olleen yleisestikin tarjolla kahdeksankymmentäluvun Helsingissä. Minä sitä vastoin olen syönyt hevosta lähinnä meetwurstissa sekä pariin otteeseen sisäfileenä. Nyt tavallinen ruokakauppamme tarjosi hevosen jauhelihaa kaupan jauhamana. Perjantai-illan helppo ateria rakentui perustanaan hevosenjauheliha.
UUNIPERUNAA & HEVOSTA
(viidelle)
1-2 perunaa/ ruokailija
*
600g hevosen jauhelihaa
1 sellerinvarsi
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynsi
2 isoa porkkanaa
loraus soijakastiketta
1-2 tl voimakasta paprikajauhetta
2 dl tomaattimurskaa
(vettä)
rypsiöljyä
*
ranskankermaa
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat ja selleri pieneksi
3. Lämmitä paistinpannu ja lisää rypsiöljy. Paistele jauhelihaa koko ajan sekoittaen kunnes liha on murumaista. Lisää selleri- ja porkkanakuutiot, jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, anna hautua hiljaisella lämmöllä kymmenisen minuutia. Mausta soijakastikkeella ja paprikajauheella. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile uuniperunan, ranskankerman ja salaatin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti