maanantai 2. marraskuuta 2015

Karitsaa uunissa

Söimme eilen pitkästä aikaa lammasta. Ostoksilla käteen tarttui karitsanpaisti. Jotenkin sitä pitää paistia työläänä valmistaa, vaikka oikeasti kyseessä on mitä helpoin uuniruoka. Mausteet pintaan, ja uuniin. Lihalämpömittari hoitaa loput. Ja siihen lämpömittariin kannattaa luottaa. Nytkin mittari näytti 65-astetta, vaikka aikaa oli mennyt reilusti alle tunti. Paisti pois uunista ja pieni lepo folion alla ja viipaleiksi. Tuloksena upean roseeta mureaa lihaa. Lisäkkeenä paistin kanssa hautuneita sipuleita, valkosipuliperunoita sekä punaviinikastiketta.


KARITSANPAISTI UUNISSA

1,5kg luuton karitsanpaisti
maustetahna:
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
valkosipulinkynsiä
hunajaa
merisuolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

1. Leikkaa paistista kalvot ja liika rasva pois. Sido paisti narulla napakaksi
2. Kuori valkosipulinkynnet. Riivi rosmariinista ja timjamista lehdet. Laita yrtit, valkosipulinkynnet, suolaa ja mustapippuria mortteliin ja hierrä tahnaksi. Lisää loraus hunajaa ja rypsiöljyä, sekoita hyvin. Hiero maustetahna paistiin. Laita paisti muovipussiin ja nosta jääkaappiin. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään
3. Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen. Nosta paisti uunivuokaan ja paista 250-asteessa 10 minuuttia, käännä ja paista toiset 10 minuuttia. Työnnä paistiin lihalämpömittari ja laske uunin lämpö 125-asteeseen. Paista kunnes lihalämpömittari näyttää 65-astetta (vajaa tunti). Liha on tällöin roseeta, kypsemmästä paistista pitävä antaa mittarin nousta 70-asteeseen. Nosta paisti uunista ja kiedo folioon, ja anna levätä vartti ennen leikkaamista. Poista narut, ja leikkaa viipaleiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti