KARITSANPAISTI UUNISSA
1,5kg luuton karitsanpaisti
maustetahna:
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
valkosipulinkynsiä
hunajaa
merisuolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
1. Leikkaa paistista kalvot ja liika rasva pois. Sido paisti narulla napakaksi
2. Kuori valkosipulinkynnet. Riivi rosmariinista ja timjamista lehdet. Laita yrtit, valkosipulinkynnet, suolaa ja mustapippuria mortteliin ja hierrä tahnaksi. Lisää loraus hunajaa ja rypsiöljyä, sekoita hyvin. Hiero maustetahna paistiin. Laita paisti muovipussiin ja nosta jääkaappiin. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään
3. Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen. Nosta paisti uunivuokaan ja paista 250-asteessa 10 minuuttia, käännä ja paista toiset 10 minuuttia. Työnnä paistiin lihalämpömittari ja laske uunin lämpö 125-asteeseen. Paista kunnes lihalämpömittari näyttää 65-astetta (vajaa tunti). Liha on tällöin roseeta, kypsemmästä paistista pitävä antaa mittarin nousta 70-asteeseen. Nosta paisti uunista ja kiedo folioon, ja anna levätä vartti ennen leikkaamista. Poista narut, ja leikkaa viipaleiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti