sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Hyvää Isänpäivää!

Isänpäivä alkoi  neidin myöhäiselle aamiaiselle paistamilla letuilla. Lounaalla jatkoimme miehiseen makuun sopivalla menulla. Alkupalana savulohitahnalla päällystettyjä palttoonnappeja, pääruokana ranskalainen lihamureke, sinappikermakastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa ja jälkiruokana chilisuklaakakkua ja kermavaahtoa. Murekkeen idea parin viikon takaisesta Henkka ja Niki Amerikassa uusinnasta, resepti oma mukaelmani. Mureke maistuu myös kylmänä leivän päällä.

RANSKALAINEN LIHAMUREKE JA SINAPPIKERMAKASTIKE
(kahdeksalle)

jauhelihataikina:
1 kg naudan jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl worcester-kastiketta
mustapippuria myllystä
suolaa
1-2 tl voimakasta paprikajauhetta
2 porkkanaa
1 hopeasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sellerinvarsi
*
5 kananmunaa
*
rypsiöljyä
*
paketti pekonia
*
3 dl kermaa
2 rkl dijonsinappia

1. Keitä viisi kananmunaa koviksi
2. Kuori ja hienonnna sipulit, kuutioi selleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi
3. Kuullota sipuleita pari minuuttia pannulla rypsiöljyssä, lisää selleri ja porkkana ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla ja paprikajauheella
3. Valmista jauhelihataikina sekoittamalla taikinan aineet keskenään
4. Levitä puolet taikinasta ison uunivuuan pohjalle. Nosta kuoritut keitetyt kananmunat riviin taikinan keskelle ja peittele lopulla taikinalla. Taputtele murekkeen pinta tasaiseksi. Levitä pekonit pinnalla
5. Paista mureketta 250-asteessa 10 minuttia. Laske uunin lämpö 175-asteeseen ja jatka paistamista 20 minuuttia. Kaada kerma vuokaan ja lisää dijonsinappia, sekoita. Jatka paistamista 30 minuuttia. Nosta mureke uunista ja anna levätä 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi

valmistusaika 30min + paistamiseen 1 tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti