CHILISUKLAAKAKKU
(kymmelle suklaansyöjälle)
300g tummaa suklaata
125g voita
6 kananmunaa
1 3/4 dl tummaa muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
ripaus suolaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1/4 tl cayennepippuria
2. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa, anna jäähtyä
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset kananmunista. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mausteet sekä suklaa-voiseos, sekoita hyvin. Kääntele vielä varovasti joukkoon valkuaisvaahto
4. Rypistä leivinpaperi ja levitä se n.20 senttisen irtopohjavuuan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa
valmistusaika: 20min + paistaminen 30 min + jäähdytys 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti