maanantai 9. marraskuuta 2015

Ei juhlaa ilman kakkua

Ei juhlaa ilman kakkua pitää meillä paikkaansa, eikä aina tarvita juhlaakaan. Neiti pitää huolen, että meillä on viikottain tarjolla hyvää makeaa syötävää. Eilisen isänpäivän kruunasi suklainen kakku, joka sai pientä lisätwistiä chilistä. Nimestään huolimatta kakku ei ole tulinen, pikemminkin lämmittävä. Kaneli vie ajatukset jopa jouluun. Ohje Koti&keittiö-lehdestä.


CHILISUKLAAKAKKU
(kymmelle suklaansyöjälle)

300g tummaa suklaata
125g voita 
6 kananmunaa
1 3/4 dl tummaa muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1/4 tl cayennepippuria

1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen  (ei kiertoilma)
2. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa, anna jäähtyä
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset kananmunista. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mausteet sekä suklaa-voiseos, sekoita hyvin. Kääntele vielä varovasti joukkoon valkuaisvaahto
4. Rypistä leivinpaperi ja levitä se n.20 senttisen irtopohjavuuan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa

valmistusaika: 20min + paistaminen 30 min + jäähdytys 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti