NUTELLAJUUSTOKAKKU
pohja:
175g dominokeksejä
80g voita
täyte:
130g valkosuklaata
400g tuorejuustoa (Philadelpia, ei kevytverisio)
2 kananmunaa
150g ranskankermaa
100g nutellaa
1. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Rypistele leivinpaperi ja laita irtopohjavuokaan
2. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit (keksit minigripp-pussiin ja rullaa kaulimella yli, kunnes keksit jauhona). Sekoita keksimurska ja sulatettu voi, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (nyt 24 cm halkaisija) Laita vuoka jääkaappiin .
3.Sekoita tuorejuusto, sekoita mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi sulatettu valkosuklaa ja ranskankerma
4.Kaada täyte keksipohjan päälle. Pehmennä nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele sitä reilun ruokalusikallisen kokoisina nokareina juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
5. Paista juustokakkua uunissa n. 50 minuuttia. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan. Nosta kakku kuvun kanssa jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti