Teinin ja koko perheen puolesta kiitos eilisille vieraille, saimme upeat juhlat!
Teini sai menussa oman äänensä kuuluviin, ja listalla oli niin paahtopaistia kuin suklaakakkuakin. Paahtopaisti valmistui tällä tutulla hyväksi koetulla reseptillä, paistin koko vain oli reilu 2kg, jotta se riitti 13 aikuiselle (tässä tapauksessa rippikoulun käyneet lasketaan aikuisiksi) ja muutamalle lapselle. Parsakaalisalaatin, kalkkunan, kastikkeen, perunoiden sekä kakkujen (molemmat gluteenittomia) ohjeet seuraavat myöhemmin. Yksittäiset ruokakuvat jäivät nyt ottamatta, sillä keskityimme ihmisten kuvaamiseen. Valmiina ostettuja leipiä lukuun ottamatta tein ruuat perjantain ja lauantain kuluessa, pikkuneidin ja yrittäjän huolehtiessa siivouksesta. Leipiä hankittiin alkukesästä lähistölle avatusta luomukauppa Liike 51:sta. Ateria katettiin buffet-tyyliin olohuoneeseen ja nautittiin terassilla ja ulkona patiolla aurinkoisen sään suosiessa. Koska konfirmaatiokirkosta oli kotiin yli tunnin ajomatka vain perunat kävivät uunin kautta. Muut ruuat viimeisteltiin ja nostettiin tarjolle onnittelumaljojen nostamisen jälkeen.
RIPPIJUHLIEN BUFFET
Onnittelumaljat:
Reilun kaupan Raza Brut de Torrentes
tai
Mayfer Rose Cider
tai
Vadelmamehu
***
Tomaatti-mozzarellasalaatti (itse koottava)
Parsakaali-pekoni-pähkinäsalaatti
Vasikan paahtopaisti
Kesäinen kalkkunafilee
Karpalohyytelö
Omena-piparjuurikastike
Sitruuna-timjamiperunat
*
Leibomo Limbun juureen tehtyjä leipiä
Maalahden limppua
Vuohelan kaura-porkkanasämpylöitä (gluteeniton)
Savukalatahna
Vuohenjuustotahna
*
Kivennäisvesi
Vesi
Vadelmamehu
*****************
Mansikkahyydykekakku
Mustikkasuklaakakku ja vaniljakastike
*
Kahvi/ tee/ mehu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti