tiistai 16. elokuuta 2011

Mökillä grillailtua

Vaikka erilaiset maksaruuat kuuluvat perheemme sekä vakituisiin että lempiruokiin, ne ovat rajoittuneet lähinnä naudanmaksasta valmistettuihin. Sitä taitaa parhaiten olla saatavanakin. Pakastealtaassa olen muutaman kerran ihmetellyt broilerimaksarasioita, mutten ole niitä kuitenkaan tullut ostaneeksi. Nyt Maku-lehden kesänumerossa oli mukavankuuloinen broilerinmaksavartaiden ohje. Myös reseptin kastike miellytti.  Muuten seurasin ohjetta, mutten pujotellut maksoja vartaisiin vaan grillasin ne sellaisenaan ja sipulit päätyivät hautumaan timjamin ja punaviinin kanssa erikseen . Grillatut maksat nautittiin salaatin kera tortillalettujen täytteenä. Myös pitaleivät olisivat toimineet, kuten ohjeen grillatut perunatkin. 


GRILLATTU BROILERINMAKSA JA KAPRISKASTIKE

2 pkt  (à 300g) broilerinmaksoja (pakaste)
1 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
salvianlehtiä
1 pkt (170g) pekonia

1. Sulata maksat , valuta ja kuivaa. Mausta suolalla ja pippurilla
2. Leikkaa pekoniviipaleet pitkittäin puoliksi ja lado leikkuulaudalle. Laita jokaisen viipaleen päälle salvianlehti. Nosta maksa päälle ja taittele paketiksi
3. Grillaa miedolla lämmöllä paketit molemmin puolin. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi

KAPRISKASTIKE

1 prk  ranskankermaa
1 prk (50/35g) pieniä kapriksia
2 tl kapristen lientä
2 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
2 rkl ruohosipulia silputtuna

1. Hienonna kapriksia hieman. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja anna maustua.
2. Tarjoile grillatun broilerinmaksan kastikkeena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti