maanantai 15. elokuuta 2011

Letunpaistaja

Edellisellä mökkireissulla teinistä kuoriutui täysiverinen letunpaistaja. Itse saan muurikalla aikaan vain pienen pieniä lettuja, mutta teini taiteili reilun kokoisia yksilöitä. Yhtenä salaisuutena letunpaistossa  ja lettujen pitsisissä reunoissa oli taikinan kaataminen paistorasvan, tässä tapauksessa rypsiöljyn, keskelle ja levittäminen siitä reunoille. Ohrajauhot antavat lettuihin hyvän maun.


MUURIKKALETUT

7 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ohrajauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
*
paistamiseen rypsiöljyä

1. Vatkaa munan rakenne rikki, lisää maito ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet koko ajan vatkaten, lisää lopuksi rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota ainakin tunti-pari jääkaapissa
2. Paista runsaassa rasvassa pitsireunaisia lettuja ja tarjoile sokerin tai mieleisesi hillon kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti