perjantai 5. elokuuta 2011

Kesäruokaa

Alkuviikko on syöty rippijuhlien jämiä; paahtopaistileipiä, perunoita ja savukalatahnaa. Teinin toiveesta yhtenä iltana tosin valmistui kanttarelleilla kuorrutettu kukkakaali. Eilen viimeisetkin tähteet oli tuhottu ja oli aika tehdä jotain muuta. Jääkaapista löytyvillä aineille silti jatkettiin, keitetyt perunat saivat seurakseen loput kanttarellit. Tällä kertaa annos vain kahdelle, sillä teini golfaa junnujen SM-kisoissa Kuopiossa ja pikkuneiti ei vielä ole päässyt sienten makuun.


 KANTTARELLIPYTTIPANNU JA UPPOMUNA 
(kahdelle)

1/2 l keitettyjä perunoita
1/2 l kanttarelleja
2 kesäsipulia
persiljaa, timjamia
rypsiöljyä
suolaa, pippuria
*
2 kananmunaa
1 l vettä
1/2 dl viinietikkaa

1. Puhdista kanttarellit, puolita pienet ja lohko isommat useampaan osaa. Viipaloi perunat vajaan sentin viipaleiksi. Viipaloi sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit
2. Paista kanttarellit rypsiöljyssä, mausta timjamilla ja suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun odottamaan
3. Paista sipulit (jätä varret annoksen pinnalle) ja perunat, mausta suolalla ja pippurilla
4. Valmista uppomunat. Keitä vesi poreilevaksi ja lisää viinietikka. Riko munat kahteen kuppiin, esim desimittoihin, laita vesi lusikan avulla pyörimään ja kaada munat yksitellen pyörteen keskelle. Keitä hiljaa poreillen kolmisen minuuttia
5. Yhdistä peruna-sipuliseos ja kanttarellit, ripottele sipulin varret pinnalle. Nosta uppomunat reikäkauhalla ensin lautaselle valumaan ja siitä annoksen päälle ja halkaise

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti