maanantai 8. elokuuta 2011

Tomaatteja ja kanttarelleja

Tänäkin vuonna olen sienestyksessä turvautunut torikauppiaaseen. Mökkimme lähistöllä ei kasva yhden-yhtä kanttarellia ja muutamasta navakasta ukkoskuurosta huolimatta rouskujakaan ei näy. Toivottavasti syksymmällä apen perintöpaikka ei petä suppisten suhteen.
Huonosta sienionnesta huolimatta kanttarellit ovat maistuneet jo useampaan kertaan tänä kesänä. Viimeksi viikonloppuna tomaattien täytteenä. Jälkikasvu oli reissun päällä, joten ohje vain kahdelle.

KANTTARELLIMUHENNOKSELLA TÄYTETYT PIHVITOMAATIT
kahdelle

2 isoa pihvitomaattia
pari salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 l kanttarelleja
kermaa
rypsiöljyä
timjamia
suolaa, mustapippuria
parmesaania
valkoviiniä

1. Puhdista ja hienonna kanttarellit, hienonna sipulit. Hienonna timjami
2. Leikkaa tomaatista lakki pois. Koverra sisus, (pistele suuhusi tai hyödynnä vaikka pastakastikkeessa). Nosta tomaatit uunivuokaan
3. Paista sipulia hetki rypsiöljyssä, lisää valkosipuli ja kanttarellit, jatka paistamista kunnes kanttarellit pehmenevät, mutta pysyvät vielä napakoina. Kaada sekaan tilkka kermaa, anna sakeutua. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla
4. Nosta muhennos tomaattien sisään. Raasta päälle parmesaania ja kaada vuuan pohjalle tilkka valkoviiniä (/vettä). Gratinoi grillivastusten alla 5 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti