MUSTIKKA-KERMAVIILIPIIRAKKA
1 1/2 dl pullomargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
*
purkki ( 200g) kevyt kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl (tuoreita)mustikoita
(käytä pakastemustikoihin 1 rkl perunajauhoja)
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan
2. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n 25-30 cm) ja jauhota korppujauholla (jota ei kotona ollut, joten käytin mantelijauhetta) Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuuan pohjalle ja reunoille
3. Sekoita kananmuna, kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri
4. Ripottele mustikat taikinan pinnalle ja kaada kermaviiliseos päälle. Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti