Jäätelöt ja jäädykkeet ovat maistuvia ja mukavia vierastarjottavia, sillä ne voi valmistaa pakastimeen etukäteen ja ottaa tarjolle tarvittaessa. Toki ne maistuvat ihan omalle perheelle ilman vieraitakin. Tämän jälkiruuan idea lähti jonkun ruokalehden jäätelöleivoksista, josta vaniljajäätelösisus ja Mariannerouheen käyttö. Leivosten pipertäminen ei oikein ole minun juttuni ja sokerikakkutaikinakin vaihtui toiseen.
JÄÄTELÖKAKKU
taikina:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl hienoa sokeria
3/4 dl pullomargariinia
2 rkl siirappia
loraus kermaa
täyte:
vaniljajäätelä
Marianne-rouhetta
1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää margariini, siirappi ja kerma ja sekoita tasaiseksi
2. Piirrä voipaperille ympyrät (irtopohjavuuan kokoiset, halkaisija n 18 cm). Levitä taikina ympyröille ja paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä
3. Ota jäätelö sulamaan ja nosta toinen levy irtopohjavuokaan. Levitä vähän sulanutta jäätelöä tasaiseksi kerrokseksi kauralevyn päälle. Ripottele pinnalle Marianne-rouhetta ja levitä sama määrä kuin alemmassa kerroksessa jäätelöä rouheen päälle. Nosta pinnalle toinen kauralevy
4. Nosta leivonnainen pakastimeen jäätymään ja ota tarjolle tarvittaessa. Jos säilytät pidempään pakastimessa, laita pussiin tai vastaavaan ettei ota makuja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti