LAPPILAINEN KÄRISTEKEITTO
850g poron käristelihaa
2 sipulia
50g voita
ripaus suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 1/2 l kuumaa lihalientä riistafondista
5 reilun kokoista kiinteää perunaa
2 isoa porkkanaa
250g Koskenlaskija juustoa (voimakas)
(10 katajanmarjaa, emme laittaneet)
*
150g leipäjuustoa
1 dl hienonnettua persiljaa
1. Ohjeessa neuvotaan sulattamaan (valmis) käristeliha padassa. Meidän käristeemme oli kahdessa pussissa kokonaisina paloina, eli ensin sulatin ja sitten suikaloin lihan ja vasta lopuksi paistoin voi-rypsiöljyseoksessa
2. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää lihan joukkoon ja anna kuullottua. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla (myös juustoista tulee suolaa, eli voit jättää suolan pois ja tarkistaa maun lopussa). Lisää viini ja riistaliemi. Hauduta n 40 minuuttia
3. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Paloittele sulatejuusto. Lisää juurekset ja sulatejuusto keittoon. Anna kiehua hiljakseen, kunnes juurekset ovat kypsiä
4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
5. Hienonna persilja ja kuutioi leipäjuusto. Lisää persilja ja juusto keiton pinnalle ja tarjoile
Keitto ohjeistettiin tarjoilemaan ruisleivän kanssa. Me tarjoilimme keiton kanssa Oulunkylän ostarilta ostettua pienleipomon viikunalla maustettua leipää, jonka makeus sopi erinomaisesti voimakkaan makuiseen keittoon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti