LAMPAANPAISTI JA HUNAJAISET OMENAT
CORDERO TERNASCO ASADO CON MANZENA A LA MIEL
(kuudelle)
n 1 1/2 kg lampaan luutonta paistia
suolaa
1 pss sahramia
5 dl vettä
porkkana
sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 palsternakkaa
2 laakerinlehteä
1/2 tl kokonaisia mustapippureita
Hunajaiset omenat:
500g omenia ( hapokas lajike)
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruunamehua
Kastike:
3 dl lihan keitinlientä
1 omena
2 cm inkivääriä
Lisäksi:
1 dl mantelilastuja
1. Leikkaa lampaanpaistista kalvot ja näkyvä rasva pois. Hiero suola pintaan. Nosta paisti kattilaan ja kaada päälle vesi
2. Kuori porkkana, sipuli ja palsternakka. Palastele ja laita kattilaan . Lisää mausteet. Keitä paistia kannen alla kolme-neljä tuntia, käännä paisti pari kertaa välillä
3. Nosta paisti uunivuokaan folion alle 150 asteeseen odottamaan tarjoilua
4. Pese omenat, mutta älä kuori. Poista omenoista kota ja leikkaa viipaleiksi
5. Kuumenna öljy paistinpannulla , paista omenat molemmin puolin muutamassa erässä. Nosta omenat laakeaan astiaan ja valuta päälle sitruunamehua ja hunajaa
6. Siivilöi lihan keitinlientä kattilaan. Kuori ja kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää kuutiot ja inkivääriraaste keitinliemeen. Keitä hiljakseen kunnes omenat ovat soseutuneet (n 10 minuuttia)
7. Paahda mantelilastut kuumalla kuivalla pannulla
8. Kokoa annokset nosta lautasille omenlohkoja, paistiviipaleita ( on aika mureaa, joten saat aikaiseksi enempi palasia), päälle taas omenaa. Pirskota päälle kastiketta ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti