keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Munakkaita brunssille

Kaikkina arkiaamuina ja tavallisesti myös viikonloppuisin perheen aamiaisesta vastaa yrittäjä.  Kun aamiaisaika siirtyy arkipäivän lounaan vaiheille, on mahdollista, että myös minä aktivoidun miettimään mitä meillä syötäisiin.  Siihen aikaan tosin voi puhua brunssista. Brunssiin kuuluu aina kananmunia jossain muodossa. Nyt tein pieniä munakkaita ja niiden seuraksi mausteista salsaa. Jopa neiti, joka ei tavallisesti kananmunasta välitä piti näistä munakkaista. Ulkonäköhän oli enempi pikkuista lettua muistuttava.


MOZZARELLAMUNAKKAAT JA SALSA
16 pientä munakasta

munakkaat:
8 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
jauhettua muskottipähkinää
*
250g mozzarellajuustoa
*
voita paistamiseen

salsa:
avokado
pieni punasipuli
tuoretta ananasta
pala punaista chiliä
korianteria
sormisuolaa
sitruunamehua

1. Valmista ensin salsa maustumaan. Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Kuutioi ananas. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Hienonna korianteri. Laita salsan aineet kulhoon, mausta ripauksella sormisuolaa ja sitruunamehulla. Sekoita ja anna maustua munakkaiden valmistuksen ajan
2. Riko kananmunat  kulhoon, lisää kerma ja vatkaa sekaisin. Mausta ripauksella suolaa ja muskottipähkinällä
3. Kuumenna ohukaispannu ja lisää voita. Kaada munakasseosta pannulle ja vedä lastalla seosta koholle. Kun munakkaat alkavat pysyä kasassa, nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista kaikki munakkaat samoin. Laita jokaisen munakkaan päälle mozzarellajuustoa, mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla. Nosta pelti 200 - asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes juusto alkaa sulaa ja munakkaat kypsyvät loppuun
4. Tarjoile munakkaat salsan kanssa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti