keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Arkinen borssi

Arjen koittaessa pitää taas pohtia miten saa aterian nopeasti pöytään työpäivän jälkeen. Tämä keitto ei ole nopein valmistaa, joten arkipäivänä se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ja varata riittävän suuri kattila, jotta keittoa riittää parille päivälle. Käytin keittoon loput jääkaapin vihanneslokeron juureksista. Tuliset braatwurstit antavat mukavasti potkua


BRAATWURSTI-BORSSI

punasipuli
2 valkosipulinkynttä
5 porkkanaa
5 pientä punajuurta
pala retikkaa
2 l kasvislientä
1 tl meiramia
1 rkl omenaviinietikkaa
paketti braatwurstia
rypsiöljyä

*
ranskankermaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat, punajuuret ja retikka
2. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää juurekset, sekoittele hetki ja lisää kasvisliemi. Anna keiton kiehua  hiljakseen 30 minuuttia 
3. Leikkaa braatwurstit viipaleiksi, ja paista pannulla viipaleisiin kaunis väri. Siirrä braatwurstit keittoon. Anna keiton kiehua vielä kymmenisen minuuttia. Mausta meiramilla ja omenaviinietikalla. Tarjoile ranskankerman kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti