skip to main |
skip to sidebar
Näin alkuvuodesta käyn läpi pakastimen sisältöä ja yritän vähän tyhjentää sitä. Kummasti sitä onnistuu täyttämään pakastimen, vaikka asuu alle kilometrin päässä useammastakin kaupasta. Eivätkä pakastinta täytä edes itse kerätyt marjat ja sienet , vaan ihan kaupasta ostetut aineet. Koska meillä ei juuri syödä eineksiä, pakastinta täyttävät myös reiluina annoksina valmistetut kotiruuat, kuten makaronilaatikko, tai kaalilaatikko. Tänä viikonloppuna olen tyhjentänyt lihoja; eilen tein ankankoipia, tänään vuorossa oli naudansisäfileen loput ja huomenna lohi. Lihan lisäkkeeksi tein, niin ikään jääkaapin vihanneslokeron sekalaisista antimista, juuresmosaiikkia. Juurekset voi valita sen mukaan mistä pitää ja mitä kaapista löytyy. Koska ateriaan kuului alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, juureksia ei tarvita kovin paljon. Pelkässä pääruuassa määriä on syytä lisätä. Alkuruokasalaattiin makua antoivat avokado, appelsiini ja katkaravut. Jälkiruuaksi tein neidin avustuksella suklaamoussea, tällä kertaa vain tummasta suklaasta.
JUURESMOSAIIKKI
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
oksa rosmariinia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
1 rkl tummaa balsamicoa
1 rkl hunajaa
(vettä)
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi juurekset pieniksi kuutikoiksi
2. Kuullota sipulit rypsiöljyssä kuumalla pannulla. Lisää rosmariininoksa ja juureskuutiot. Paista keskilämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, balsamicolla ja hunajalla. Sekoita hyvin ja jätä hautumaan pienimmälle lämmölle. Tähän asti voit valmistella juurekset hyvissä ajoin
3. Lisää tilkka vettä ja nosta levyn lämpötilaa, kunnes vesi kiehahtaa. Laske levyn lämpötilaa ja anna juuresten hautua kypsiksi. Juureksiin saa jäädä hyvä purutuntuma. Poista rosmariininoksa, tarkista maku ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti