tiistai 7. tammikuuta 2014

Kevättä kohti

Neidin lempihedelmä taitaa olla mango. Tuoreessa Kodin Kuvalehdessä ollut mangokakku pääsi siis heti kokeiluun. Pakastettuja mangokuutioita ei löytynyt, ja korvasin ne vauvanruokasoseella. Muutenkin mittasuhteet vähän muuttuivat käytettävissä olevien purkkien mukaan. Mukavan raikas kakku, joka ei ole liian makea. Tarvittaessa kakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin pakastimeen. 


JÄÄDYTETTY MANGOKAKKU

8-10 palaa

pohja:
200g dominokeksejä
1/2 dl voisulaa

täyte:
3 dl kuohukermaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
2 vauvanruokaprk mangososetta 
1 prk sitruunarahkaa
3 rkl sitruunanmehua
1 dl tomusokeria

koristelu:
1 dl vispikermaa
mango

1. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle
2. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele keksipohja vuoan pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan
3. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, mangosose, rahka, sitruunanmehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi
4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Peitä vuoka foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään yön yli
5. Ota kakku sulamaan 30 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa  kakun reunat veitsellä irti vuoan reunoista
6. Nosta kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja levitä kakulle. Kuori mango ja leikkaa siitä nauhoja. Asettele nauhat kakun päälle 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti