PERJANTAI-ILLAN PIIRAKAT
piirakkapohja, yhteen piirakkaan
75g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 kananmuna
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi, lisää vesi ja kananmuna. Sekoita taikinaksi, älä vaivaa
2. Levitä leivinpaperi piirakkavuokaa, ja taputtele taikina jauhotetuin käsin vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
FENKOLI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA
1 iso (puna)sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 isoa fenkolia
suolaa, mustapippuria
hunajaa
rypsiöljyä paistamiseen
100g vuohenjuustoa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
10 kirsikkatomaattia
1 dl juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise fenkolit ja poista kova kanta sekä ota vihreät lehtitupsut talteen. Leikkaa puolikkaat vielä kahtia ja viipaloi fenkoli ohueksi
2. Paista sipulit ja fenkolit rypsiöljyssä pehmeiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Levitä vähän jäähtynyt seos piirakkapohjalle. Viipaloi vuohenjuusto ja jaa viipaleet piirakkapohjalle. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä pinnalle
3. Sekoita munat, ruokakerma ja maito ja kaada piirakan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia
BROILERI-PERSIKKA-SINIHOMEJUUSTOPIIRAKKA
250g broilerinsuikaleita (maustamaton)
pieni sipuli
ripaus suolaa
ripaus curryjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
1 prk persikkaa mehussa
100g Aura Gold juustoa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista broileri ja sipuli rypsiöljyssä. Mausta suolalla ja currylla. Levitä sipuli-broileriseos piirakkapohjan päälle. Levitä valutetut persikkalohkot vuokaan (jo persikkaa tuntuu olevan liikaa, jätä osa pois). Levitä Aurajuusto vuokaan
2. Sekoita kananmunat, maito ja ruokakerma. Kaada vuokaan. Levitä juustoraaste pinnalle ja paista 200 asteessa n 35 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti